Tom of Finland -postimerkit etiikan vastaisia

Postin tekemät Tom of Finland -postimerkit rikkovat törkeästi mm. Mainonnan eettisen neuvoston etiikan periaatteita. Postin hyvän maun arviointikyky on pettänyt pahasti. Siten Posti on saattanut Suomen maineen myös kansainvälisesti huonoon valoon.

Mainonnan eettisen neuvoston hyvää markkinointitapaa koskevat periaatteet sisältävät mm. seuraavan kohdan:

”Mainos on hyvän markkinointitavan vastainen, jos

a) naista tai miestä käytetään katseenvangitsijana tai seksiobjektina ja sukupuolta käytetään alentavalla, väheksyvällä tai halventavalla tavalla;

b) naista tai miestä käytetään seksiobjektina tai asiattomasti katseenvangitsijana eikä sillä ole mainostettavan tuotteen tai palvelun kanssa mitään tekemistä; tai

c) mainoksessa on seksuaalisia vihjailuja tahi lupauksia, joilla ei ole mainostettavan tuotteen kanssa mitään tekemistä.”

Postimerkit rikkovat kaikkia näitä kohtia. Niissä esitetään miehet alentavalla tavalla seksiobjekteina ja vihjaillaan seksuaalisesta toiminnasta. Lisäksi niillä ei ole Postin toiminnan kanssa mitään tekemistä.

Suomen kulttuurin esittäminen postimerkeissä on sinänsä ihan suotavaa, mutta nämä postimerkit rikkovat eettisiä periaatteita ja ovat siten vahingollisia ihmisille, erityisesti lapsille. Postin ei pitäisi tällä tavalla toimia pornokulttuurin edistäjänä. Lisäksi Postin ei pitäisi pilata Suomen mainetta kansainvälisesti. Posti on toiminut harvinaisen ajattelemattomasti. Postimerkit tulisi vetää pois markkinoilta niin pian kuin mahdollista.

ollistenlund
Helsinki

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja politiikasta ja yritän mahdollisuuksien mukaan parantaa maailmaa ja lähiympäristöä eli Suomea. Pyrin ottamaan esille myös sellaisia asioita, joista muut eivät edes uskalla kirjoittaa. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja lisäksi opiskelen sivutoimisesti valtiotieteitä Helsingin yliopistossa. Työelämässä työskentelen tutkijana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu