Ollin blogi Maailmaa parantamassa

Tom of Finland -postimerkit etiikan vastaisia

Postin tekemät Tom of Finland -postimerkit rikkovat törkeästi mm. Mainonnan eettisen neuvoston etiikan periaatteita. Postin hyvän maun arviointikyky on pettänyt pahasti. Siten Posti on saattanut Suomen maineen myös kansainvälisesti huonoon valoon.

Mainonnan eettisen neuvoston hyvää markkinointitapaa koskevat periaatteet sisältävät mm. seuraavan kohdan:

”Mainos on hyvän markkinointitavan vastainen, jos

a) naista tai miestä käytetään katseenvangitsijana tai seksiobjektina ja sukupuolta käytetään alentavalla, väheksyvällä tai halventavalla tavalla;

b) naista tai miestä käytetään seksiobjektina tai asiattomasti katseenvangitsijana eikä sillä ole mainostettavan tuotteen tai palvelun kanssa mitään tekemistä; tai

c) mainoksessa on seksuaalisia vihjailuja tahi lupauksia, joilla ei ole mainostettavan tuotteen kanssa mitään tekemistä.”

Postimerkit rikkovat kaikkia näitä kohtia. Niissä esitetään miehet alentavalla tavalla seksiobjekteina ja vihjaillaan seksuaalisesta toiminnasta. Lisäksi niillä ei ole Postin toiminnan kanssa mitään tekemistä.

Suomen kulttuurin esittäminen postimerkeissä on sinänsä ihan suotavaa, mutta nämä postimerkit rikkovat eettisiä periaatteita ja ovat siten vahingollisia ihmisille, erityisesti lapsille. Postin ei pitäisi tällä tavalla toimia pornokulttuurin edistäjänä. Lisäksi Postin ei pitäisi pilata Suomen mainetta kansainvälisesti. Posti on toiminut harvinaisen ajattelemattomasti. Postimerkit tulisi vetää pois markkinoilta niin pian kuin mahdollista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Janne Suominen

Mitä mainonnan itselleen asettamilla toimintaperiaatteilla ja postimerkeillä on tekemistä keskenään? Yhtä hyvin voisit väittää, että ko. merkit rikkovat myös tieliikennelakia, koska niissä ei ole heijastimia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Postimerkki ei ole mainos.
Ja merkit ovat saaneet ostajat liikkeelle erityisesti Yhdysvalloissa.
Miten voi olla pihalla noin pahasti? Kannattaisi välillä lukea uutisia.

Janne Hilden

"Esimerkiksi BBC, Washington Post, The Guardian sekä Time Magazine uutisoivat merkkien julkaisusta.
The Guardian esimerkiksi kuvaili Touko Laaksosta legendaariseksi taiteilijaksi."

Kyllä nyt Suomen maine on mennyt, kun merkkejäkin on tilattu eniten Yhdysvaltoihin.
Maine on tosin vain kärsinyt varmaan hartaissa uskonnollisissa piireissä, kun homous on saatanasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051018284037_u...

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Postimerkki on kannanotto.

Ainiin kenen?

Ainiin mihin?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nämä ovat todellakin kannanotto, senhän olen sanonut N+1 kertaa... Rikkovat lakia. Harmi, koska merkit ovat sinänsä ihan kiva juttu.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Suomessa otetaan tuhansia lapsia huostaan eikä se ketään huoleta. Mutta annas olla kun homopiirtäjästä tehdään postimerkki! Kuvaa todella hyvin mielensäpahoittajien arvomaailmaa...

Markku Ollikainen

Perheiden tilanne huolestuttaa, joku tekee päätöksen toimia, joten lapsia otetaan huostaan. Joku siis huolehtii. Väitteesi - tässäkään kohtaa - ei pidä paikkaansa.

Tämä perättömien väitteiden avulla homoagendan ajaminen toisaalta kuvaa hyvin mielihyvän etsijöiden arvomaailmaa: tarkoitus pyhittää keinot...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mistä lähtien mielihyvä on ollut kielteinen asia. Sitä voi saada vaikka kirkossa tai luonnossa tai hyvää kirjaa lukiessa. Mielihyvän vastakohta on huono olo tai mielipaha.

Markku Ollikainen Vastaus kommenttiin #49

Mielihyvä on sinänsä neutraali asia. Hyvät tosiasiat johtavat hyviin tunteisiin.

Mielihyvän maksimointiyritykset taas johtavat mielihyvän tasapainon järkkymiseen. Hyvät tunteet johtavat helposti huonoihin tosiasioihin ja pahoihin tunteisiin.

Kun huumehörhö haluaa annoksensa, hän tekee sen saadakseen mielihyvää. Hän vaikuttaa keskimäärin 15 muuhun ihmiseen - negatiivisesti. Hän tekee mitä tahansa saadakseen haluamansa.

Alkoholisti haluaa mielihyvää. Hän juo saadakseen mielihyvää. Kokemus kuitenkin kertoo, että tämä mielihyvän/ onnellisuuden tavoittelu johtaa monien toisten ihmisten mielihyvän vähenemiseen.

Seksin ylikorostus on vastaavaa huumetta. Mielihyvän tunteita antavan elämäntavan neutralisointi jopa yrittämällä säätää lakeja sen tavallistamiseksi, johtaa ajan kanssa kansakunnan mielihyvän määrän vähenemiseen.
Samasta "kyllä kettu syitä keksii, kun kanapaistia haluaa" -syystä on menossa yrityksiä saada myös huumausaineet, moniavioisuus, jonkinasteinen pedofilia, jopa eläimiin sekaantuminen sallituiksi.

Historian kokemus kertoo, että missä tällaisen "itsetoteutuksen" ja mielihyvän/ onnellisuuden hetkellinen tavoittelu on mennyt pitkälle, millä tahansa alueella, se tulee aiheuttamaan kaikkien mielihyvän vähenemisen pitemmällä aikavälillä.
Naapurimaa Venäjä on tästä hyvä esimerkki.

Siksi seksiholisteja, kuten muitakin riippuvaisia tulee suojella heiltä itseltään. Riippuvaisuus näet ohjaa ihmistä kuin isäntä orjaa.

Mika Samuel Kiekkijev

Väitän kyllä, että lasten huostaanotot huolettavat aika montaa ihmistä.

Kuvaako lasten huostaanottojen rinnastaminen homopiirtäjän töihin mielestäsi sinun arvomaailmaasi?

Ei kait homopiirtäjästä ole postimerkkiä tehty, homopiirtäjän töitä on käytetty postimerkkeihin.

Mikäli homopiirtäjästä oltaisiinkin tehty postimerkki, niin tuskin sille olisi ollenkaan näin paljon vastustajia.

Juha Korhonen

Huonoa makua ne kyllä mielestäni osoittavat, mutta... etiikan vastaisia? Riippuu kyllä paljon etikkamerkistä. Sinun etikkasi taitaa olla erityisen hapanta.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Jos nyt sitten näitä merkkejä jossain mainostetaan, niin sus siunakkoon! Jo on ihmisillä ongelmat.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Entä sitten? Eivät nuo ohjeet ole mikään laki.

Siksi toisekseen herää tietysti kysymys, mikä on se mainostettava tuote tai palvelu. Onko se postipalvelu vai itsessään postimerkki? Uskallan väittää että iso osa näistä menee keräilijöille, jotka eivät enää käytä niitä postipalvelun vastineena vaan säilyttävät ne käyttämättöminä.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Monet ihmettelevät, kun valitukset Tom of Finland postimerkistä palautuvat lähettäjilleen tylyn automaattisen vakioviestin säestäminä. Mihinkään ei oteta kantaa. MIKSI ITELLA PIILOUTUU!??

Haluamme kuitenkin vastauksia tähän:

Maailman postiliiton yleissopimus
Kansainvälistä postiliikennettä koskevat yhteiset säännöt
(SÄÄNTÖ TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ SITÄ ON NOUDATETTAVA!)
8 artikla
Postimerkit

5.2 liittyvät LÄHEISESTI kyseisen jäsenmaan tai -alueen kulttuuri-IDENTITEETTIIN tai edistävät kulttuurin levittämistä tai RAUHAN TURVAAMISTA

5.3 liittyvät muita kuin jäsenmaan tai -alueen syntyperäisiä johtavia henkilöitä tai tapahtumia kuvatessaan läheisesti siihen maahan tai-alueeseen

5.4 eivät ota KANTAA POLIITTISESTI tai AIHEISIIN, jotka voivat LOUKATA jotakuta henkilöä tai MAATA

5.5 ovat MERKITTÄVIÄ jäsenmaalle tai -alueelle.

-------------------

Liittyykö tämä pervous siis KOKO SUOMEN "kulttuuri-identiteettiin" LÄHEISESTI? Käsittääkseni tällaisen sadistisen seksuaali"taiteen" luoja, liittyy kansasta 1%:iin, EI KOKO KANSAN kulttuuri-identiteettiin, kuten laki edellyttää.

Onko tuota sadistista seksuaali"taidetta", jota taiteilija postimerkissä nyt EDUSTAA, tarkoitus lain edellyttämällä tavalla vielä LEVITTÄÄKKIN?? Voiko sitä verrata vaikkapa johonkin Sibeliukseen tai Gallen-Kallelaan, joiden tuotoksia KOKO kansa voi ylpeänä esitellä ulkomaisille vieraille?

Totuus on se, että tämän taiteilijan kuvia ei kehtaa näyttää missään muualla kuin jossain hämyisissä kellareissa, jollekkin tietylle, marginaali fetissiporukalle, joten (mielestäni on lainvastaista ja suorastaan rikollista LEVITTÄÄ vieläpä valtionyhtiön toimesta, edes tietoa niistä.) Postimerkin tarkoitushan on NIMENOMAAN tehdä TUNNETUKSI taiteilija ja hänen työnsä!

Tai, EDISTÄÄKÖ merkki RAUHAA? Ei edistä, se edistää kiukkua ja suuttumusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin!.

Millä tavalla ToF on MERKITTÄVÄ koko Suomelle? Minä en ole hänestä ennen juuri mitään kuullutkaan ennenkuin nyt , kun hän nousi Itellan toimesta tapetille. Joten ei hänen tuotoksensa voi olla MERKITTÄVÄ KOKO SUOMELLE, vaan korkeintaan 1% marginaaliväestöä.

-----------------------------

Itellan hehkuttama "ostoryntäys" on mitä ilmeisemmin SETA:n ikioma, sisäinen viidakkorumpujen pärinällä aiheutettu myyntipiikki. Matti-ja Maija Meikäläiset tuskin siinä jonossa sankoin joukoin seisovat!

Rikoslaissa on myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaava MARKKINOINTILAKI, joka koskee sitä, että jos joku asia aiheuttaa YLEISTÄ PAHENNUSTA, (adressissa onkin jo lähes 4000 nimeä, joten merkki on jo aiheuttanut julkiseksi tultuaan lehdissä ja tv:ssä, YLEISTÄ pahennusta).

"Mikäli henkilö ansiotarkoituksessa luovuttaa 15 vuotta nuoremmalle; taikka, asettaa julkisesti yleisön nähtäville; taikka, toimittaa toiselle tämän suostumuksetta; taikka, yleistä pahennusta herättävällä tavalla julkisesti ilmoituksessa, esitteessä tai julisteessa tai muulla tavoin mainostaen tarjoaa myytäväksi tai esittelee, sellaisen kuvan, kuvatallenteen tai esineen, joka on sukupuolisiveellisyyttä loukkaavana omiaan herättämään yleistä pahennusta, katsotaan hänen syyllistyvän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaan

http://www.laki24.fi/riri-rikokset-rikokset_yleist...
(linkki toimii huonosti jostain syystä, mutta googlettamalla pari avainsanaa, se kyllä löytyy).

Jesaja:
5:20 Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Varo vaan, ettei Itella hae oikeusteitse lähestymiskieltoa sinulle!

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Ai voitko vaikuttaa siihenkin? No sehän ois hyvä vaan, loppuis laskujen tuleminen.
:-D

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Merkkien pervous on omaa tulkintaasi, samoin väite niiden lainvastaisuudesta. Mielipiteen tasolla voidaan keskusstalla, mutta tämä saman jankkaaminen alkaa tylsistyttää. Kipaise sinne poliisiasemalle ja postaa tämä toisto vasta sitten uudestaan.

Raamatusta et löydä yhtään maalliseen postimerkkiasiaan liittyvää sitaattia, jolla olisi mitään merkitystä.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Löydän vaikka kuinka paljon, postimerkki kuuluu elämäämme siinä missä kirjat tai tv-ohjelmat. Kaikki liittyy elämään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä. Joku Mika Häkkisestä tai Tommi Mäkisestä tehty merkki on paljon arveluttavampi. Paitsi että autourheilusirkuksen hiilijalanjälki on massiivinen, niin myös sen vaikutus holtittomaan ajokäyttäytymiseen vaarantaa ihmishenkiä. Porukka kaahaa Jyväskylän rallin yhteydessä nasta laudassa.

Homostelu ei pilaa ilmastoa ja tuottaa iloa niille, jotka sen omakseen kokevat. Miksi pahastua jostakin, joka tuo onnea jollekin.

Hannu Tanskanen

Jo hyvän aikaa olen esitellyt itseni ryssäksi, kun Yhdysvaltojen aurinkovyöhykkeelle menen, suomalaisena siellä saa turpiinsa, mennyttä on talvisodan ja ainoan velkansa maksajan maine, kiitos vaan media ja postilaitos! Ja kun homokulkuetta hieman kritisoitiin, ulvoi Haloska, että "Suomen maine homomaana on mennyt". Jessus tätä uutta Sodomaa ja Gomorraa, missä viipyy tuli ja tulikivi?

http://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesi...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Salli minun nauraa. Eihän amerikkalainen hahmota edes Eurooppaa, saati sitten Suomea. Puhumattakaan jostain postimerkistä. Ja kuinka moni amerikkalainen on koskaan kuullut jostain Sodomasta?

On sulla kyllä aika huono itsetunto!

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Ei hahmota Eurooppaa vai? Eilen seurassamme oli Amerikasta vieras, ja hyvin on paikan "hahmottanut" ja tänne osannut tulla. Amerikkalaiset ovat sitäpaitsi sattumoisin paljon kristitympiä kuin joku Suomi. Sodoma on heille tuttu käsite.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #25

Tomppa on legendaarinen hahmo jenkeissä.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #25

Huomasin kyllä sen, kun vietin kolme kuukautta Michiganissa. Kävin Lions Clubin vieraana, paikkaamassa poissaoloani Suomessa. Kun ilmoitin olevani ateisti, porukat katselivat pitkin seiniä. Kun ilmoitin olevani myös koti-isä vaimon ollessa töissä, sama jengi meinasi vajota maan alle! Nainen töissä ja mies lasta hoitamassa, jo on maailman kirjat sekaisin......

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen Vastaus kommenttiin #28

Voisitko poistaa halventavan kommenttisi Petran blogista?

Jukka Mäkinen

"Ja kuinka moni amerikkalainen on koskaan kuullut jostain Sodomasta?"

Uskoisin että suurempi osa kansasta kuin suomalaisista. On ne sen verran kirkossa käyvää porukkaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167849...

Tämä aihe olisi paljon tärkeämpi kuin joku postimerkki ja sen paheksunta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"a) naista tai miestä käytetään katseenvangitsijana tai seksiobjektina ja sukupuolta käytetään alentavalla, väheksyvällä tai halventavalla tavalla;"

Onko nyt Olli miehiä kohdeltu alentavalla, väkeksyttävällä vai halventavalla tavalla?
Vai piditkö piirrettyä postimekkimiestä seksiobjektina joka vangitsi katseen luvattoman pitkäksi aikaa?

Mika Samuel Kiekkijev

Missään muodossa / yhteydessä esitetystä homoseksuaalisuudesta ei saa olla kuin yhtä mieltä.

Mikä hassuinta, homoseksuaalisuuden avoimen hyväksynnän kautta itsensä suvaitsevaiskiksi kokevat ovat heitä, jotka määrittelevät sen ainoan oikean mielipiteen ja tuomitsevat väärän.

Itsekseen sopivasti suvaitsevaisen on varmasti hyvä olla keskenään ja empatia on raskas laji.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Onko mielestäsi rasistin tai esim. raamatulla mielipiteensä perustelevan ihmisen mielipide sitten se oikeampi?

Peace&love

Mika Samuel Kiekkijev

Ihmisellä lienet oikeus mielipiteeseen oli se sitten jonkun mielestä rasistinen tahi uskonnollinen.

Jos ajattelee, että esim. homoseksuaalisuus on todella vastenmielistä, niin mikä siinä on väärin?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #34

Niin siis kysehän on nyt siitä, että annetaanko ihmisten olla omia itsejämme vapaassa maassa joka kuuluu niin suvakille, rasistille kuin uskovaiselle?
Minusta on hienoa, että meillä on valinnanvapaus ostaa/olla ostamatta esim. postimerkkejä tai sitten käydä vaikkapa kirkossa.

Kaikilla ihmisillä on tietenki oikeus omaan mielipiteeseensä ja toivon sen olevan niin, myös tulevaisuudessakin. Sentakia tämä keskustelu postimerkistä onkin huvittava, kun toiset perustelee sen "oman" mielipiteensä kirjalla mitä toiset piettävät satuna... Eli raamatun mukaan pitäisi elää muidenkin kuin uskovaisten? Nythän kaikilla on vapaus valita niin tottakai se on perustellumpi vaihtoehto, kuin esim. mielipide, että homoseksuaalisuus on todella vastenmielistä. Siinähän tuomitaan ihminen jo tuntematta? Ja se sama ihminen joka tuomitaan vastenmieliseksi tuntematta on kuitenkin jonkun ystävä, lapsi, puoliso, naapuri, veronmaksaja tai työkaveri... Yhtä tasa-arvoinen ihminen mielipiteinensä, kuin sinäkin, ehkä kylläkin suvaisevaisempi...

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen Vastaus kommenttiin #47

Kyse onkin lähinnä vastaanottajista.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Hieman valistusta: Suomen laki pohjautuu alunperin raamattuun. Mietippä vaikkapa kymmentä käskyä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #37

Kuinka moni elää noiden käskyjen mukaan? Aika harva ihminen.
Raamattu ja koraani ovat samaa satua.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Olen suuresti ihmetellyt suvaitsevaisten suurta suvaitsemattomuutta toisinajattelevia kohtaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Miten tähän mainonnan säännöt liittyvät? Eivät nämä merkit mitään mainosta, ne ovat postimaksun suoritusvälineitä.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Niitä mainostetaan medioissa ja jopa TV:ssä. Moni ei halua lastensa silmille näitä, eikä halua, että niitä myöskään myydään lapsille.

Olli Nurmi

Ja minä haluan, että jatkuva heteroseksuaalisen elämäntavan tuputtaminen valtamediassa loppuu tyystin. On vastenmielistä katsella sellaista elämäntavan levittämistä jopa pienille lapsille. Antaa lasten kasvaa lapsina ja päättää itse asioistaan.

Harmi vain, että kaikkea ei voi saada.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #39

Juu, tehdään kaikista luomuhomoseksuaaleja, niin maalman ongelmat, kuten ylikansoitus, ilmastonmuutos, nälänhätä yms. ratkeavat ihan itsestään.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Yhteiskunnallisen keskustelun kannalta on oikein hyödyllistä, että homotaiteesta mielensä pahoittavat tulevat esille. Tämä kirjoitus oli sinänsä maltillinen, mutta samaan aikaan käynnissä on suoranainen kilpailu siitä, että kuka osaa esittää typerimmän ja ahdasmielisimmän tilityksen huonoimmilla argumenteilla perusteltuna.

Mika Samuel Kiekkijev

Onko kyse siitä, että mieli on pahoitettu homotaiteesta vai siitä miten taidetta on tuotu esiin?

Taidehan itsessään on puhtaasti makuasia, josta keskustelu on turhaa, vaikka huonosta mausta on kaiketi oikeus huomauttaa?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kyse on nähdäkseni siitä, että homous ylipäätään nähdään uskonnollisten/konservatiivisten arvojen perusteella moraalittomaksi tai "luonnonvastaiseksi", mitä se sitten tarkoittaakaan. Kun niin ei kuitenkaan enää nykyään kannata sanoa joutumatta naurunalaiseksi, niin sitten piiloudutaan mielivaltaisen pykäläviidakon taakse, jotta oma ahdasmielisyys tulisi jotenkin muodollisesti oikeutetummaksi.

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen Vastaus kommenttiin #46

Minä en ole missään vaiheessa kieltänyt sitä, ettenkö näkisi itse asiaa luonnonvastaisena, sitä se raamatun mukaan onkin, ja siihen uskon. Sen esille ottaminen ei vaan liittynyt juuri tähän aiheeseen. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Eikä minua hetkauta vähääkään, vaikka tulisin sen takia "naurunalaiseksi".

Jos ihmset voivat seistä sellaisten asioiden takana, jotka minä koen luonnonvastaisiksi, niin voin minäkin seistä sellaisten asioiden takana, jotka koen luonnollisiksi. Jos joku sille asialle nauraa, niin tasan on oma häpeänsä.

Pykäläviidakko on otettava esille ihan vaan siksi, että tiedetään sekin pikkuseikka, että lakikin on edelleen voimassa, eikä niin, että täällä hillutaan mielihalujen mukaan ihan miten sattuu.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #46

En ota kantaa homoseksuaalisuuden uskonnollisiin / konservatiivisiin näkökulmiin, vaikka mielestäni niihinkin ihmisillä täytyy olla oikeus.

Enkä kyllä mitenkään näe, että jos yksinkertaisesti mieltää homoseksuaalisuuden hyvin vastenmieliseksi, että se automaattisesti on ahdasmielisyyttä.

Muutoinhan mikä tahansa mielipide mistä tahansa asiasta on ahdasmielisyyttä aina jonkun näkökulmasta.

Keskustelu postimerkki asiasta on monella tapaa mielenkiintoinen. Toiset puolustaa merkkejä taiteena, toiset näkevät merkeissä aiheen puolustaa homoseksuaalisuutta luonnollisena osana elämää.

Merkkejä ei kuitenkaan saa kritisoida, koska se on ahdasmielisyyttä ja merkeistä loukkaantuminen on jotain vielä paljon pahempaa.

Ajatellaan esimerkki, jossa uussuomalainen islamin uskoinen menee R-kioskille ostamaan postimerkkiä ja myyyjä antaa yhden näistä kiistellyistä käteen.

Merkissä itsessään ei ole singneerausta, joten mistäpä asiakas ymmärtää kyseessä olevan taideteoksen ja vaikka ymmärtäisi, niin tuskin siitä huolimatta merkkiä haluaisi.

Onko hän siis ahdasmielinen loukkaannuttuaan myyjän tarjoamasta merkistä, vai tulisiko häneltä kieltää oikeus uskontoonsa?

Suvaitsevaisuus?

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen Vastaus kommenttiin #52

Suomessa elää ja voi paksusti, hokemat! Kun on keksitty yksi hokema, kaikki alkavat kuorossa jankkaamaan sitä. Aivan kuten sana; "APUVA" jota kaikki huusivat ties kuinka pitkään, tai esim. "mie romahan".. Niitä ovat myös "kukin tulee uskollaan autuaaksi" tai "kaikki uskonnot aiheuttavat sotia", tai kuten tämä viimeksi mainittu: "uskovat ovat ahdasmielistä sakkia" jne. Hetkeäkään ei mietitä, että kyseessä on vain jonkun keksimä hokema, joka muuttuu olevinaan totuudeksi kun kaikki alkavat jankkaamaan sitä. Hokemat ovat vain tekosyy kiertää vastuuta.

Kannattaa muistaa sekin, että maailmassa on miljoonittain ihmisiä, jotka, vaikka eivät ole millään lailla edes kristittyjä, eivät pysty pitämään homoutta luonnollisena asiana. Ei edes Suomessa. Se näkyy tuhansissa kommenteissa ympäri nettiä. On aivan turha yrittää pakottaa ja puristaa ihmisten omaatuntoa siinä asiassa, ja yrittää joukolla painostaa heitä "suvaitsemaan" jotain, mitä he sisimmässään eivät voi hyväksyä. Paljon on keinoja koitettu käyttää; haukkua, tehdä naurunalaiseksi, esittää solvauksia tai kiukuta. Ei auta!

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #54

No ninnannunnannaa... Ni mitähän vastuuta noilla hokemilla kierretään?

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #54

Varmasti kaikkien uskovien leimaaminen ahdasmielisiksi on tahditonta, mutta en ihan ymmärrä kuka tässä kiertää ja mitä vastuuta?

Ei tässä homoasiassa ole kyse siitä kuka pystyy pitämään homoutta luonnollisena asiana. Kyse on siitä, että homoja on ja tulee aina olemaan, eikä siihen kaivata kenenkään mielipiteitä. Suvaitsevaisuus sinänsä on groteski konsepti, sillä kuin jollain ylemmällä taholla olisi valta suvaita tai olla suvaitsematta. Kukaan homo ei kaipaa hyväksyntääsi eikä todellakaan tule pyytämään sitä, joten kukin olkoot mitä mieltä lystää. On silti naivia kuvitella, että toisten ihmisten vapaus olla omia itsejään ja toteuttaa itseään vapaassa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, olisi kiinni mielipiteestä. Ei ole kovin vaikea nähdä kuka on tarinan pahis.

Olkoot hyväksyntäsi omatuntosi asia, mutta olkaa hyvät ja pitäkää lusikkanne omissa sopissanne. Sillä jos ne vaeltavat minun soppaani, niin leikkaan ne voimapihdeillä kahtia ja laitan kierrätykseen.

Marko Pajunen

Tokihan paheksuit myös kun Itella julkaisi Akseli Gallen-Kallelan mainoskuvitukseen pohjaavan postimerkin v.2006?

Postimerkkiin on kuvitettu alaston nainen autoa ohjaavan miehen syliin eli "naista tai miestä käytetään katseenvangitsijana tai seksiobjektina ja sukupuolta käytetään alentavalla, väheksyvällä tai halventavalla tavalla".

Ja vielä se liikenneturvallisuus... todella ajattelematonta Itellalta.

Toimituksen poiminnat